Herhaling is de sleutel tot succes!

Herhaling is de sleutel tot succes!

september 19, 2016 Uncategorized 0

Het maakt niet uit of je nu net bent begonnen met Freerunning of dat je het al jaren doet, maar de enige manier om echt beter te worden is om de technieken en oefeningen te herhalen.

Normaal gesproken ga ik naar buiten met een bepaald idee in mijn hoofd: een techniek of misschien een run (parcours van A naar B) die ik wil verbeteren. Ik ga dan naar een plek waar ik deze kan doen en dan begin ik (na de warming-up natuurlijk) met het oefenen van de beweging. Van tevoren beeld ik me in wat ik wil doen en waar ik dan op moet gaan letten. Het is niet zo dat je zonder na te denken maar een beetje kan gaan trainen, je moet natuurlijk wel bewust blijven van wat je doel is.

Hieronder is een running precision die ik vorige week wilde doen. In eerste instantie wilde ik op verschillende manieren over het obstakel heen waarna ik het idee kreeg om dit van stoeprand naar stoeprand te doen. De techniek zelf heb ik onder de knie, het probleem was dat de afstand rond het maximale was dat ik kon springen en dat ik daarnaast ook nog eens over iets heen moest.

 

 

Na talloze keren herhalen kwam ik uiteindelijk bijna uit zoals ik wilde, maar het was het nog niet helemaal. Om een techniek mooi te landen wil je niet alleen het andere obstakel of punt halen,maar deze ook in stilstand landen. Dit is al helemaal met precisions zo: een precisiesprong van punt A naar punt B. Uiteindelijk is het me toch gelukt om de uitdaging te voltooien, maar niet zonder het uiterste van mezelf te vragen en ervoor te blijven gaan.

Herhalen, herhalen, herhalen!!

Geef een reactie