Menno (de turner) Hijweegen

Menno (de turner) Hijweegen

november 11, 2016 Uncategorized 0

Sinds vorig jaar trainen wij veel met Menno Hijweegen die pas kort aan Freerunning doet. Hij gaat ontzettend snel vooruit, is bijna altijd aanwezig op de Infinity Freerun dagen en helpt bij de lessen in City Run Bash op de dinsdag. Ik denk dat hij in de komende tijden een steeds grotere rol gaat spelen binnen Infinity Freerun.

Ik heb Menno gevraagd om een stukje te schrijven over hemzelf (ter introductie) en hij stuurde mij het bericht hieronder:

 

“Ik ben Menno 21 jaar oud en doe aan freerunning.

Vorig jaar Oktober ben ik begonnen met freerunnen doordat een paar vrienden van mij het al een tijd deden en ik zelf het al jaren vet vond om te zien. Uiteindelijk heb ik een keer meegedaan met een les en kwam ik er achter dat ik dat toch leuker vond dan turnen wat ik al 13 jaar beoefende.

Mijn eerste ervaring met freerunnen was vooral dat ik kon doen wat ik zelf wilde en het mezelf een heel stuk rustiger in me lichaam maakte, doordat ik een stuk rustiger in me lichaam werd ben ik ook in korte tijd veel meer dingen gaan doen die ik misschien anders nooit zou hebben gedaan of zou hebben geoefend.

In het afgelopen jaar ben ik met vrienden naar een paar jams (evenementen) geweest waar ik weer veel nieuwe vrienden heb gemaakt en veel nieuwe dingen heb geleerd. Mijn eerste jam was in Amsterdam en kwam ik er al snel achter dat iedereen een andere stijl heeft en niemand hetzelfde doet. Dat was mooi om te zien waardoor ik me toch al veel vrijer voelde om dit te blijven doen. Ik heb zelf bij mijn eerste jam niet veel gedaan omdat ik dacht “misschien doe ik wel iets verkeerd of gaat het niet goed”, en was ik vooral bang voor blessures. Tot op de dag van vandaag heb ik daar nog steeds spijt van aangezien je bij een jam veel meer dingen kan leren van veel verschillende mensen en op die manier heel snel beter kan worden.

Ik heb in het afgelopen jaar ook al wat doelen voor mezelf gemaakt en ben er tevreden mee hoe ver ik met deze doelen gekomen ben. Ik vind bijvoorbeeld precisions helemaal niet leuk om te doen maar toch ben ik altijd blij als ik een sprong haal wat voor mij doodeng is en daar ben ik nu nog steeds mee bezig. Natuurlijk heb ik voor het aankomende jaar ook weer veel doelen gesteld waar ik nu al mee bezig ben om te halen. Ik wil bijvoorbeeld heel graag een aantal dubbel backflips doen en wil meer flips naar de grond doen zodat ik ook nooit bang hoef te zijn als we buiten gaan trainen. Ook ben ik veel bezig met flow zodat ik mijn eigen stijl kan laten zien en misschien wel kan laten zien aan een groot deel van de freerunners.”

 

We zullen in de toekomst nog heel veel zien van Menno aangezien hij ontzettend snel vooruit gaat en nu al een aantal ontzettend moeilijke tricks gooit.

 

Geef een reactie