Freerun evenementen

Freerun evenementen

november 15, 2016 Uncategorized 0

Het hele jaar door worden er evenementen georganiseerd in en buiten Nederland. Deze evenementen zijn om verschillende redenen. De meest voorkomende zijn de jams waar mensen bijeen komen en samen gaan trainen in een bepaalde Freerun park, stad of plaats. Het idee is om met elkaar te trainen, ideeën uit te wisselen, elkaar uit te dagen om verschillende challenges te doen en natuurlijk ook gewoon voor de lol. Er is niets leuker dan met een groep mensen te zijn die dezelfde interesse hebben. Je zult verbaasd staan te kijken hoe snel je vrienden maakt in de Freerunning community. Het enige wat je moet doen is interesse tonen in de sport en lekker je ding doen. Wees niet bang om iets niet te halen, te falen of alleen maar te proberen. Het gaat er om dat je samen bezig bent! Als jij hier voor een bepaalde techniek gaat dan zijn er heel wat mensen die je zullen aanmoedigen om het te gaan halen.

Naast de normale jams heb je ook Freerunning wedstrijden. Deze wedstrijden heb je veel minder, maar zijn meestal wel ontzettend bekend. Voorbeelden hiervan zijn Red Bull Art of Motion en The Air Wipp Challenge. Beide wedstrijden vinden in het buitenland plaats en trekken freerunners aan van over de hele wereld. In de wedstrijden worden ze gejureerd op bepaalde punten zoals moeilijkheid van de tricks, de flow, de originaliteit en hoe het er in het algemeen uit ziet. Dit kan per wedstrijd anders zijn, maar dit wordt altijd van tevoren aangegeven. Je kunt bijvoorbeeld ontzettend goede tricks doen, maar als je de tricks niet aan elkaar weet te koppelen met flow dan ziet het er veel minder soepel of mooi uit dan de bewegingen van iemand die ontzettend veel flow heeft, maar iets minder moeilijke tricks. Hieronder staan 2 video’s, 1 van The Air Whipp Challenge van dit jaar en een van Red Bull Art of Motion van dit jaar. Er kan natuurlijk meer gevonden worden op Internet!

 

 

Mocht je nu geïnteresseerd zijn in deze evenementen dan zijn die makkelijk te vinden op verschillende Facebook pagina’s. In de groep Freerun-Nederland worden veel evenementen in Nederland gepromoot, maar als je naar bepaalde evenementen wilt dan zijn deze ook goed op te zoeken op Facebook of Internet zelf. Het grootste evenement in Nederland is 4 the Love of Movement.

Geef een reactie