Introductie

Freerunning is een sport of discipline waarbij je zo snel mogelijk of zo mooi mogelijk van punt A naar punt B wilt komen. Dit kan heel groot zijn (van de ene kant van de stad naar de andere kant) maar ook heel klein (van de ene kant van een obstakel naar de andere kant). Diverse bewegingen en tricks worden gebruikt om de weg zo makkelijk mogelijk af te leggen of om een spectaculaire en uitdagende run te maken.

In 2013 is Infinity Freerun van de grond gekomen met lessen in Utrecht en al snel werden we voor veel opdrachten gevraagd omdat Freerunning heel erg aanspreekt bij de jeugd van tegenwoordig. Inmiddels werken wij samen met verschillende bedrijven en verenigingen en hebben wij lessen op veel verschillende locaties

 

Onze lessen:

In de lessen proberen we meerdere doelen te behalen zoals

  • Plezier hebben
  • Elkaar uitdagen
  • Samen trainen

Bij ons staat plezier voorop, we willen het leuk houden en aantonen dat je veel plezier kunt hebben met je omgeving door deze op verschillende manieren te gebruiken. Daarnaast zullen de kinderen die het meeste proberen ook de meeste plezier hebben. Naarmate je steeds beter wordt ga je steeds meer mogelijkheden zien en steeds meer dingen kunnen, waardoor je jezelf steeds meer kunt uitdagen. Niets voelt beter dan hard werken voor en doel en deze dan behalen.

Ondanks dat Freerunning een individuele sport is, is het ook een erg sociale sport. Veel Freerunners gaan naar evenementen om samen te kunnen trainen met anderen met dezelfde passie. Zelf zie je maar een beperkt deel van de mogelijkheden, maar samen kun je tot veel meer komen. Onderlinge competitie is dan ook iets waardoor je samen beter kan worden.